Menu Sluiten

Zwangerschap

Ontspannen en genieten samen met je baby

Zwangerschap is één van de mooiste en misschien wel de meest bijzondere tijd van je leven. Het is ook een periode waarin veel veranderingen plaatsvinden in je lichaam. Deze veranderingen ontstaan onder invloed van zwangerschapshormonen en zijn van belang voor de ontwikkeling en geboorte van de baby. Onder invloed van de zwangerschapshormonen worden spieren en gewrichten losser en de banden slapper. De beweeglijkheid neemt hierdoor toe, wat van belang is voor de geboorte van de baby, maar het kan echter ook lichamelijke klachten als bekkenpijn, bekkeninstabiliteit en (lage) rugpijn veroorzaken. Ook kramp in de benen, onrustige benen, vocht vasthouden, vermoeidheid, slapeloosheid, misselijkheid, obstipatie en maagzuur zijn veel voorkomende ongemakken tijdens de zwangerschap.

De zwangerschap gaat ook vaak gepaard met geestelijke en emotionele spanningen. Voorbeelden hiervan zijn angst en spanning voor de bevalling, onzekerheid (over b.v. de veranderingen in de toekomst) of “gewoon” niet lekker in je vel zitten.

Zwangerschapsmassage en voetreflexologie helpen deze klachten en ongemakken te voorkomen, te verminderen en/of te verhelpen. Klik op onderstaande links voor meer informatie:

Zwangerschapsmassage
Voetreflexologie tijdens zwangerschap
Massage na zwangerschap
Voetreflexologie na zwangerschap

Share Button

Facebook