Menu Sluiten

Postnatale massage

Sneller herstel van je lichaam en even een rustmoment voor jezelf!

Na de bevalling begint de periode van ontzwangeren. Tijdens deze periode, die gemiddeld 9 maanden duurt, is het lichaam aan het herstellen van de hormonale veranderingen en van de zware lichamelijke inspanning tijdens de bevalling. In deze tijd wordt er ook veel gevraagd van het lichaam; onderbroken nachten, borstvoeding geven, zorgen voor en het dragen van de baby. Klachten van vermoeidheid, hoofdpijn, stemmingswisselingen zijn dan ook veel voorkomend in deze periode. Het is heel belangrijk dat je in deze periode ook heel goed voor jezelf blijft zorgen en tijd voor jezelf neemt.

Een massage na de zwangerschap helpt je hierbij. Het is even een moment voor jezelf, waarbij je volledig kan ontspannen. De positieve effecten van massage na de zwangerschap even op een rijtje:

  • Het brengt je hormonen weer in balans, waardoor je lichaam sneller herstelt.
  • Ontspanning van de spieren met daarbij extra aandacht voor de rug-, nek- en schouderspieren, die tijdens de borstvoeding en het dragen van de baby extra belast worden
  • Vermindert stemmingswisselingen, hoofdpijn en vermoeidheid
  • Stimuleert de aanmaak van moedermelk
  • Zorgt voor totale ontspanning. Even een rustmoment voor jezelf

Massage na de zwangerschap mag vanaf 4 weken na de bevalling. Bij een keizersnede mag er gemasseerd worden na ca. 6 weken. De massage kan dan ook gecombineerd worden met voetreflextherapie.

Share Button

Facebook